duminică, 21 februarie 2010

Ce trebuie să facă noua conducere a PSD

     Greu e să-l ai pe Ponta ca preşedinte şi pe Vanghelie ca unul dintre vicepreşedinţi! Chiar şi aşa, e obligatoriu:
1. să se întrerupă hemoragia politică de care beneficiază "grupul independenţilor", adica PDL. Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă au demisionat recent din PSD, dar gestul era vădit programat dinainte - ar trebui să fie ultimii.
2. să se "centralizeze" un pic partidul, care arată în prezent ca o salată în care frunzele sunt încă netăiate, uleiul în sticlă şi sarea în solniţă.
3. să existe o clarificare doctrinară, iar PSD ori să devină de centru-stânga, ori să îşi pună altă etichetă.
4. niciun compromis cu PDL; non-combat cu partidele care se opun PDL.
     E prea mult?

3 comentarii:

CM spunea...

Nu inteleg de ce toata lumea se inghesuie pe centru:
Centru stanga, centru dreapta...
Cred ca exprimarea asta eufemistica e neclara. Ori e stanga , ori e centru,ori e dreapta.
Apoi ideea nr 3 si ideea nr . 4 se cam incomodeaza una pe alta cata vreme PNL partid care se opune PDL e de dreapta. E imposibil sa ai clarificata o doctrina de stanga ( si sa o si urmezi sincer) si sa "non combati" un partid de dreapta. Sau invers.
Cat despre plecarile din PSD pe mine situatia ma amuza. PDL cristica PSD sangeros, au tinte sigure oameni ca S Mihailescu, Oprea ,Cozmanca. Si cand astia ies din PSD si formeaza structuri care servesc PDL nu se vede nici o tresarire, pleoapa ochiului critic al PDL nu clipeste. Mana care tine stiloul , in schimb se activeaza elegant si semneaza scurt decizii de numire in anumite funmctii...
Bravos, Natiune! Halal sa-ti fie!

Dak spunea...

@CM: Si eu am crezut mult timp ca 3&4 sunt incompatibile. Dar am invatat din experienta fostei URSS. ;) Stalin nu a fost mostenitorul desemnat al lui Lenin. Dar, dupa decesul fondatorului, s-au format mai multe fractiuni, inadecvat numite "de stanga" si "de dreapta", dar destul de diferite intre ele si pe picior de razboi una cu cealalta. Stalin se tot alia cand cu unii, cand cu altii, pana i-a tocat pe toti, dar e semnificativ ca acesti toti preferau sa colaboreze cu Stalin, care era "de centru", decat sa se ajute intre ei. Si uite asa a devenit Stalin - Stalin.
Cat despre stiloul care semneaza, fa legatura cu ce am scris mai sus.

CM spunea...

Problema mea cea mai mare este urmatoarea:
Nu aud raspunsuri la intrebarile mele. Gura de deasupra mainii care semneaza nu imi explica . E ca si cum urechea de deasupra gurii de deasupra mainii nu aude intrebarea mea. Si eu sunt "popor" , si eu sunt "roman" pot dovedi. Si as dori sa aud cum se face ca Oprea s-a metamorfozat din mafiot in ministru. Cum de Micky Spaga e frecventabil acum ( inca nu s-a intamplat asta dar sunt sigur ca asa va fi).
La aceste intrebari NU se raspunde . Si asta ma face sa ma simt ca si cum n-as exista