sâmbătă, 11 decembrie 2010

Sinucigaşul gay

     Iată faptele: pe 6 decembrie a.c., în Chişinău, un cuplu masculin este surprins de poliţişti făcând sex într-un WC public situat în spatele ambasadei SUA, într-un parc. Cei doi sunt interogaţi, jigniţi, reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice, apoi eliberaţi, înainte de a fi duşi la secţie, la intervenţia preşedintelui ONG-ului LGBT Gender Doc, Alexei Marcicov. Cel mai tânăr dintre partenerii de sex, în vârstă de 27 de ani, temându-se că orientarea sa sexuală va fi dezvăluită, trimite mamei sale un sms ("Mamă, sunt gay, iartă-mă"), apoi se spânzură în scara blocului unde locuia mătuşa sa, la care stătea în gazdă.
     Ce ar fi de reţinut: în Republica Moldova, adulţii gay continuă să îşi dea întâlnire în closete; ruşinea de a fi cunoscut ca homosexual e atât de mare încât poate determina suicidul persoanelor provenite din medii tradiţionaliste (tânărul era de origine rurală); poliţia e homofobă şi agresivă; ONG-urile LGBT acţionează post-factum şi par prea puţin interesate de educarea celor ale căror drepturi doresc să le apere. Şi încă ceva: pe site-ul adevărul.ro/moldova, tragicei ştiri îi e ataşată o imagine indecentă/provocatoare de la o paradă gay braziliană. Incongruenţa nu pare să supere pe nimeni. Moartea e un carnaval.

2 comentarii:

Camelia Bucur spunea...

poate că mă înşel spunând asta, dar dacă la noi toleranţa a devenit cât de cât o idee, în rep. moldova oamenii sunt mult mai intoleranţi; şi nu ştiu dacă are de-a face cu implicaţia ong-urilor:-??

Anonim spunea...

La cea a spus Camelia, eu as adauga in plus ca tine de fiecare individ in parte cum stie sa isi gereze viata. Aceeasi chestie se putea intampla oriunde, adica un tanar sa isi ia viata de rusinea celor din jur. Iar ca au scapat doar cu o apostrofare e mare lucru, caci din cate stiam eu e interzis sa intreti raporturi sexuale in locuri publice ( cel mai celebru caz fiind a lui George Michael ).