vineri, 4 februarie 2011

Poveşti cu femei - sau câteva subiecte de meditat

     Primii fiori:
     O foarte fină relatare a prieteniei îndrăgostite dintre două copile, colege de şcoală, în romanul lui J.M.G. Le Clezio, Ritornela foamei (Polirom). Da, eroina, Ethel, în ciuda premiselor, sfârşeşte în modul cel mai clasic în braţele unui bărbat (după ruinarea familiei sale şi mariajul prietenei), totuşi legătura sa "amoroasă" cu frumoasa Xenia sigur o să vă placă...

     Luptând pentru iubire:
     Viaţa unei femei nefericite în căsnicie după ce hotărăşte să trăiască conform adevăratelor sale înclinaţii AICI.

     Lesbiană şi profesionistă desăvârşită:
     Fosta handbalistă de top, daneza Anja Andersen, desemnată, în 1997, cea mai bună jucătoare din lume, este, de joi, antrenor principal a echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea. Obiectivul urmărit: câştigarea Ligii Campionilor. Anja Andersen a mai reuşit acest lucru în trei rânduri, cu Slagelse, în 2004, 2005 şi 2007. Pe plan personal, antrenoarea nu îşi ascunde preferinţele sexuale, ea având de zece ani o relaţie cu handbalista Mette Melgaard... tot ce se poate ca aceasta să o urmeze la Oltchim.

2 comentarii:

Roman Mardari spunea...

" Viaţa unei femei nefericite în căsnicie după ce hotărăşte să trăiască conform adevăratelor sale înclinaţii" - nu ai inteles bine, ea este fericita acum cu sotia sa si nu este o femeie nefericita. imi pare rau ca compui fraze catchy si am impresia ca doar pu audienta...

Dak spunea...

Admit că e ambiguu, dar, de înţeles, am înţeles bine, şi tot bine cred că au înţeles şi cititorii mei care au urmat link-ul. Mai problematic ar fi termenul "soţie" pe care îl foloseşti tu, ca şi cum în Rep. Moldova două femei s-ar putea căsători între ele!
Legat de audienţă, observă că mă preocupă atât de asiduu, că abia azi ţi-am citit comentariul... ceea ce nu-i bine deloc, recunosc.