miercuri, 23 septembrie 2009

Legalizarea prostitutiei, pro sau contra

     Problematica prostitutiei nu m-a interesat in mod special pana acum. Mergeam pe principiul ca a fost, este si va fi, legala sau ilegala. Si ca legalizarea ar avea ca beneficiu controlul raspandirii bolilor venerice. Insa urmatorul articol m-a pus pe ganduri. Sunt oferite cateva argumente serioase contra. Carora le-as putea adauga banuiala ca un plus de siguranta ar putea insemna asumarea unor riscuri mai mari. Nu e mai sigur? Ba da, insa niciodata sigur 100%. Si da, prostitutia ca atare este o activitate degradanta, indiferent daca este considerata utila social sau nu.
     Voi ce parere aveti despre acest subiect, prostitutia, si despre posibilitatea ca legalizarea ei sa incurajeze traficul de carne vie?
     Lumea gay cunoaste si ea, evident, "cea mai veche meserie". Ce parere aveti despre gay-ii care se prostitueaza? Dar despre clientii lor? Considerati ca penalizarea clientilor si sprijinirea practicantilor/practicantelor spre a abandona aceasta activitate ar diminua fenomenul?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer , mai bn sa se legalizeze , in felul asta stau dracu' adunate in cadru organizat , fara sa-si mai piarda zilele calcate de TIR-uri si batute de soferi .
Nu zic ca e onorabil , dar macar sunt vaccinate .
Cat despre barbatii homosexuali care se prostitueaza , cred ca o fac din aceleasi motive ca si femeile (nu vreau sa ma gandesc la acestea ; pot varia de la prostie pana la disperare , si paleta e mult mai larga decat atat ).

Anonim spunea...

am sa scriu si eu despre asta... insa cred ca argumentele din articolul citat sunt cam subrede... o sa revin..:D nu cred ca e normal ca prostituatele sa fie considerate inferioare doar pt ca practica aceasta meserie... prin legalizarea prostitutiei s-ar solutiona o serie d eprobleme acute... in plus, mai multe taxe la buget! iupii... ca si-asa vad ca boc nu mai are bani nici de salarii pt luna viitoare..:D

Anonim spunea...

Sunt împotriva prostituţiei în ţările în care prostituatele sunt considerate subfiinţe umane şi respectivele chiar ajung să arate şi să se comporte ca atare. Aş fi de acord doar cu genul de prostituţie sacră, practicată în antichitate, sau doar după ce imaginea prostituatei ori a prostituatului ar fi umanizată şi nu s-ar deosebi cu nimic de meseria de profesor, de exemplu, sau de ţesătoare, lăcătuş etc.

ratusca vesela spunea...

Eu vad putin altfel situatia; Se legalizeaza spaga, prostitutia, drogurile... numai casatoriile gay, nu! Si totusi, daca nu s-ar legaliza prostitutia, care ar fi sansele de-a avea in viitor un parteneriat social macar? Trist, dar adevarat...

2q2Bstr8 spunea...

legalizarea nu ar schimba nimik; decat controlul its urilor; mai putine casnicii desfacute; contraceptie eficienta; venituri la bugetul statului; mai are rost sa zic?

Dak spunea...

@Alexiuss: "Cadrul organizat" ar sugera ca e o activitate ca oricare alta... ceea ce nu e. Asa cum mita e o forma degradata a platii unui serviciu, asa prostitutia, cea voluntara, reprezinta o caricatura a raportului sexual liber-consimtit. Nu mi se pare normal nici sa fie ilegala (amenzi etc.), nici sa se legalizeze in sensul perceperii ei ca activitate economica.

@Wannabegay2: Nimic nu mi-este mai penibil decat argumentul cu taxele la buget. De ce nu s-ar pune si taxa pe concubinaj? De ce obezii nu sunt impozitati suplimentar, doar consuma mai multe resurse? Legat de "inferioritatea" prostituatei: gasesc cert degradant sexul pe bani, indiferent daca vandut sau cumparat.

@Enervant: Am o banuiala: in capul unora dintre cei aflati la putere in Romania meseria de profesor (si altele) nu e cu nimic mai bine cotata decat meseria aia, cea mai veche... Mai rau, persoanele traficate pt. sex sunt EFECTIV tratate ca sub-fiinte umane. Asta e, de fapt, principalul aspect care ma framanta in legatura cu legalizarea prostitutiei: posibilitatea ca principalii beneficiari sa fie traficantii internationali de carne vie.

@Ratusca Vesela: Inteleg perfect ce spui tu, dar situatia nu e de tolerat! Ideea homofoba conform careia casatoria gay e un "compromis" mai rau decat tolerarea vanzarii/cumpararii de servicii sexuale trebuie combatuta din rasputeri, nu tratata ca un dat cu care trebuie sa te impaci! Gandeste-te ca, daca nu se vede diferenta, oamenii vor reactiona vehement negativ la orice tentativa de parteneriat/casatorie gay; vor zice adica: dupa ce ca legea permite o serie de practici dubioase, sa mai toleram si...? Or, nu-i corect si trebuie spus apasat acest lucru.

@2q2Bstr8: Uite diferente: de la impozitul-amenda la impozitul pur si simplu! Controlul its-urilor? Am spus si in post: "un plus de siguranta ar putea insemna asumarea unor riscuri mai mari"; ce se castiga intr-o directie, se pierde in alta. Mai putine divorturi? Serios? Eu spun ca ar fi sau la fel, sau mai multe. Pt. ca legea nu modifica morala personala, exigentele pe care o femeie le are de la partenerul ei, de exemplu.