miercuri, 23 decembrie 2009

Editura Nemira, falimentara

     Prima editura importanta lovita de criza, Nemira, cu datorii (1,8 mil. euro) mai mari decat cifra de afaceri (1,7 mil. euro), a cerut intrarea in insolventa in vederea reorganizarii judiciare. O veste proasta pentru iubitorii de carte, atatia cat sunt. Si se pare ca nu-s prea multi, Romania ocupand ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta consumului de carte. Sursa aici.
     Voi obisnuiti sa cumparati carti?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu obisnuiesc sa cumpar carti, si, in afara de cele de la anticariat, pe care le ador datorita mirosului de vechi (a nu se intelege ca de-aia cumpar carti: ca sa le miros :P); in afara de alea zic, le cumpar pe cele ... de la Adevarul :D, dar nu pentru ca TREBUIE sa le ai in biblioteca, cat pentru faptul ca au aparut acolo autori ca Charlotte Bronte, Daphne du Maurier sau - ultima luata- Moliere.
Nici eu nu pricep de ce ai vrea sa cumperi carti doar ca se le ai acolo.

Anonim spunea...

eu obisnuiam sa am probleme, caci cumparam prea multe carti, in liceu... preferam humanitas si polirom... este, intr-adevar, o mare lovitura falimentul editurii nemira. stiu ca aveau o interesanta colectie de stiinta politica, coordonata de cristian preda...

Dak spunea...

@Alexiuss: Pe mine ma irita reclama foarte agresiva a celor de la Adevarul, imi venea sa-i trimit undeva. Plus ghiveciul dubios: mari clasici - literatura pentru copii & tineret - bibliografie scolara - opere de consum. Dar: a fost prima data cand am vazut la tv reclame la carti. Si: a fost prima data cand am vazut in metrou atatia oameni citind. Si: cu toata pornirea mea contra lor, tot am capitulat la Moliere, un autor, vai, ingrozitor de contemporan.

@Wannabegay: Probleme... da, inteleg perfect. Ref. la Nemira, probabil s-ar fi mentinut dc. ar fi pus accent mai mult pe subiectele alea, ca amatori erau, iar Societatea politica nu era o colectie de evitat.