luni, 21 septembrie 2009

Nu te plac pentru ca esti gay

     Da, hotarat, nu te plac pentru ca esti gay. Imi poti fi chiar al naibii de antipatic si... e dreptul meu. Faptul ca esti gay nu ma obliga la nimic. Poti fi orice atata vreme cat nu ma calci pe coada. Daca o faci...
     Despre Kanye West s-a banuit ca ar fi gay sau bi, imaginea adoptata indemnand la formularea unor astfel de ipoteze. Insa omul iese la rampa si spune ca e straight. In momentul acela imi devine foarte-foarte clar un lucru: putin imi pasa! Personajul e needucat, insolent, nesimtit, samanta de scandal. Ceea ce se vede cu ochiul liber e mult mai important decat sexul persoanei cu care isi imparte patul. Iar daca s-ar dovedi ca totusi e gay... cine s-ar putea lauda cu el? Sa fie orientarea sexuala atat de importanta incat sa acopere orice diferente, asa cum noaptea sterge contururile lucrurilor? Ei bine, eu prefer sa discriminez, sa fac judecati morale, sa vad omul si nu stampila de pe fruntea lui.
     Voi ati cunoscut gay-i antipatici?

13 comentarii:

Anonim spunea...

da , din pacate , si se pare ca se inmultesc....

Dak spunea...

Si eu am cunoscut straighteri antipatici... dar am dat si de unul bun. ;)

Anonim spunea...

problema este extrem de complexa... e aceeasi cu obama fiind votat de negri DOAR pt ca este negru... cred ca exista o "rotita" in comportamentul nostru social si civic care ne-ar face sa sprijinim un personaj gay doar pt ca e gay, indiferent de comportamentul sau, de educatie samd... avem totusi un exemplu (mai mult sau mai putin elocvent) romanesc in care "populatia gay" si-a respins reprezentantul: naomi. intre cele4 litere de la LGBT apare si acel T, care vine de la transgender, adica o persoana care nu si-a facut operatie de schimbare de sex, dar traieste o viata adaptata sexului dorit. asta este (sau era) naomi. comportamentul sau a eliminat-o practic din vizorul comunitatii, care au respins-o.

gay antipatici exista. la fel cum exista si gay blonzi si gay cu ochii verzi. cei mai antipatici mi se par mie cei cu nasul pe sus. imi vine sa-i intreb: ai scris vreo carte? ai salvat vreo viata? care sa fie motivul infatuarii tale? haha...

Anonim spunea...

"comportamentul sau a eliminat-o practic din vizorul comunitatii, care au respins-o." care A respins-o...:D ea, comunitatea.

Anonim spunea...

Este evident că încă nu îi receptezi pe homosexuali ca pe niște oameni ca mulți alții. Dacă îi vedeai ca pe ființe normale, nici n-ai fi pus problema astfel. De ce adică un gay n-ar putea fi antipatic? Doar pt că e gay? Un homosexual poate fi genial, ucigaș în serie, fumos, urât efeminat, viril etc. etc. etc.

Pe de altă parte, și eu vorbesc înțelegător despre homosexuali doar in abstracto. Personal, cred că aș avea cele mai mari probleme de comunicare anume cu gay-ii pt că, homosexual fiind, sunt în același timp victimă a educației homofobe. Cred că în realitate am mai multe prejudecăți vizavi de homosexuali decât oricine, iar când cineva pronunță cuvântul ”gay”, în fața ochilor îmi apare automat o matahală fardată, îmbrăcată cu țoale feminine stridente, bâțâindu-se pe încălțăminte pe tocuri, cu alte cuvânte homosexualul stereotipizat, atât de drag mai ales ”comicilor” balcanici.
Și cred că mișcările gay, dacă vor să schimbe în bine condiția homosexualilor, ar trebui să-și direcționeye eforturile anume în direcția promovării unui tipar de gay cu înfățișare normală, nu să pună accentul pe diferență cu orice preț. Poate că transsexualii și travestiții se vor îmbufna, dar ar trebui să realizeze că homosexuaull și travestitul/transexualul sunt identități diferite.

ana_maria spunea...

cunoscut in sensul de vorbit cu ei/ele, sa ii/le fi cunoscut cu adevarat, fata in fata? nu, nu am avut ,,onoarea". oricum cand nu imi plac oamenenii, imi devin indiferenti, nu antipatici.

probabil ca exista, ca toti ceilalti oameni. firea mea i-a respins din start si nu am reusit sa intram in detalii pt a afla unul ceva despre celalalt.

Dak spunea...

@wannabegay2: Cazul Naomi nu e foarte clar, intrucat el/ea a fost respins(a) de gay-i, nu de alti transgender. Personal, am fost intotdeauna surprinsa de ceea ce am perceput in comunitatea gay ca lipsa de criterii: ori improscat cu noroi in dreapta si-n stanga in functie de umori, gusturi & preferinte personale, ori "solidarizare" cu (absolut) oricine avea orientare sexuala gay si se intampla sa fie persoana publica. In primul caz, vorbim de un egocentrism exacerbat. In al doilea, de lipsa discernamantului (exista si "reprezentanti" care te fac de ras). Solutiile, asa cum le vad eu, ar fi, in plan personal, folosirea unor repere etice (nu estetice) cu rol de ancora, iar, in planul vietii publice, aparitia cat mai multor Obama.

@enervant: Pozitia mea nu este cea pe care mi-o atribui. Din punctul meu de vedere, orientarea sexuala e ceva neutru, nu judec pe nimeni ca bun sau rau in functie de ea. Dar unii oameni care apartin unei minoritati considera IMORAL sa te dezici public de / sa nu sprijini / sa ataci o persoana apartinand aceleiasi minoritati. Or, eu nu sunt de acord cu asta. Pana la urma, ai dreptul la opinie critica atunci cand e ceva de criticat.
Bineinteles ca transsexualii si travestitii trebuie sa realizeze ca "homosexualul si travestitul / transsexualul sunt identitati diferite", dar acelasi lucru e valabil si pentru gay-i. De ce cuvantul "gay" te duce cu gandul la o matahala pe tocuri, imbracata strident? Exista n variante de gay-i la urma urmei si e loc sub soare pentru toti...

@Ana-Maria: Si mie mi se intampla cam la fel, de obicei imi devin indiferente persoanele antipatice.

Anonim spunea...

Păi să-ţi explic de ce. Practic în toate emisiunile de ştiri sau în cele umoristice în care e vorba de homosexuali, este prezentată anume imaginea pe care am evocat-o mai sus. De ce adică travestiţii nu ar fi identificaţi cu heterosexualii? Doar se ştie că 87 la sută din travestiţi sunt heterosexuali. Totuşi, heterosexualii, cu mici excepţii, sunt prezentaţi într-o ţinută decentă, fără extravaganţe. În realitate, homosexualii au un aspect care nu se deodebeşte cu nimic de al heterosexualilor, doar că pe fruntea lor nu e înscrisă orientarea sexuală. Cu toate acestea, heterosexualii preferă să-i identifice cu femeile, să creeze stereotipuri în acest sens...

Dak spunea...

@Enervant: De pe urma emisiunilor de care vorbesti, cel mai rau pica travestitii - fiindca asocierea nu se face cu orice fel de femei, ci cu prostituate. Daca travestitii sunt str8 sau gay e irelevant (homofobii pot avea alta parere); nu cred totusi ca 87% sunt hetero. In ceea ce-i priveste pe gay-ii neextravaganti, ei intra la "victime colaterale". :(

CM spunea...

Pai eu sunt un gay antipatic...

Dak spunea...

@CM: Primul care o recunoaste!... ;)

CM spunea...

Las' ca vedeti voi!

Dak spunea...

@CM: Asa rau esti?