sâmbătă, 26 septembrie 2009

Sondaj

 Care este opinia voastra referitoare la avort si la eutanasie?

11 comentarii:

Anonim spunea...

nici , nici . din punctul meu de vedere sunt crime amandoua . Mai degraba prezervativ si anticonceptionale . iar pt eutanasie , daca are careva puterea sa traiasca stiind ca a comis o crima legala , treaba lui/ei . Dreptul la viata e sacru , si nimeni nu trebuie ucis. Sub nicio forma.

Stoicescu A. spunea...

E un subiect mult prea delicat pentru a fi discutat aici. Nu s-a reusit in 4 ore de seminar la psihologie juridica prezentarea unei concluzii realmente relevanta.

ana_maria spunea...

pro ambele. nu vreau sa comentez, am motivele mele.

Anonim spunea...

sunt pro pentru ambele... nu stiu daca avortul e crima sau nu (tine de fiecare femeie/familie in parte sa judece), insa indivizii TREBUIE sa aiba optiunea... eutanasia (pasiva sau activa-si aici e o controversa) este un alt drept fundamental... stiu povestea unui domn in varsta, bine facut, militar de cariera, care ajunsese la un mment dat fara maini si picioare din cauza diabetului... s-a sinucis in cele din urma, caci nu putea suporta sa stie ca este inutil societatii (din punctul lui de vedere) si ca a pierdut jumatate din greutatea sa normala... trist... cred ca, din nou, trebuie sa ai dreptul sa alegi. nimic despre morala. doar despre drepturi.

Dak spunea...

Probabil nu puneam intrebarea daca nu m-ar fi framantat urmatoarea chestie: daca exista dreptul la viata si la procreatie, de ce nu ar exista si drepturile diametral opuse? Iar intrebarea asta ma framanta intr-un moment in care ma indeletniceam cu ocupatia profund morala de a pazi, efectiv ca la puscarie, un om batran si bolnav fara speranta, care nu-si mai doreste decat sa moara...

Anonim spunea...

Sunt împotriva legalizării prostituţiei, dar categoric pro-eutanasie. Şi nu doar pentru cei gravi bolnavi, ci pentru toată lumea care şi-o doreşte. Să zicem, pentru ce absolut sănătoşi ar putea fi impus un termen de 6 luni, ca decizia să nu fie luată sub influenţa emoţiilor de moment. Dacă după jumătate de an, solicitantul insistă pe ideea eutanasiei, cererea să-i fie satisfăcută. Ar fi extraordinar să poţi alege moartea asistată oricând. Şi viaţa ar părea mult mai uşoară, pentru că ştii că oricând eşti liber să renunţi la ea. Mulţi îmi pot replica că şi aşa eşti liber să mori când vrei sinucigându-te. În realitate, puţine tentative de sinucideri reuşesc, sau se termină rău de tot: imobilizare la pat, desfigurare etc.

Dak spunea...

@Enervant: Pana la urma e complicat cu eutanasia. Nu poti sa impui nimanui sa eutanasieze pe cineva! ;)

ana_maria spunea...

dak, daca persoana la care tin eu cel mai mult pe lumea asta mi-ar cere sa ii pun capat suferintelor, as face-o chiar daca stiu ca as intra in inchisoare.

suferinta care distruge in tine tot ce te face om - e mai rea decat moartea.

Dak spunea...

@Ana-Maria: Ai perfecta dreptate, doar ca eu nu stiu cum as reactiona. N-ar fi deloc vorba de frica de inchisoare, ci de frica de gestul in sine.

Anonim spunea...

Pai nici nu trebuie sa fie cineva impus. Pot fi inventate masini care sa nu necesite interventia factorului uman. Cel care vrea sa fie eutanasiat, ar avea posibilitatea sa apese singur pe un buton, care sa declanseze moartea asistata.

Dak spunea...

@Enervant: E idilic ce spui tu!