joi, 10 septembrie 2009

Terapia prin ras

     Imi propusesem sa nu mai dau prea multe citate. Dar cateodata e inevitabil. Unele lucruri nu pot fi rezumate in niciun fel. Ca de exemplu urmatorul text, extras din Revista crestin-ortodoxa. Predici "Paine si apa pentru suflet (ierodiacon Visarion Iugulescu, anul de gratie 2004):
     "...balurile, seratele, ceaiurile, discotecile si multe alte petreceri, sunt aduse de la popoarele straine in tara noastra precum si luxul, sulemenirea sau fardul cum i se zice acum in termeni mai noi. Sulemenirea este o fantoma care nu lumineaza persoana ce o primeste, ci din contra o umbreste, caci femeilor care-si ung buzele si fata cu astfel de unsori zece ani la rand, dupa acest timp, fata incepe sa se zbarceasca, sa imbatraneasca, facandu-se ca o punga.
     S-a constatat de unii savanti ca rosul de buze este cel mai bun teren si cel mai favorabil pentru dezvoltarea microbilor; asa de repede se inmultesc, ca din doua in doua zile se fac cate cinci sute de colonii de microbi. Atat de mult s-a inmultit pacatul acesta care mai inainte nu exista decat la personalul de la circuri si teatre, apoi a trecut in randul doamnelor de la oras, iar acum, in cele din urma, a patruns aceasta plaga si in satele cele mai indepartate. Duhul cel necurat al sulemenirii le-a invatat sa-si vopseasca nu numai buzele, obrajii, ci si unghiile de la maini si de la picioare. Aceste pacate au devenit atat de frecvente, caci cele mai multe femei nu cred ca ar putea sa traiasca fara aceste unsori microbiene sau cum ziceau crestinii din vechime - murdarii ale satanei.
     Sora unei crestine, care a murit dintr-o boala foarte grea, s-a aratat acesteia in vis si i-a spus: Vai, sora mea, spune si tu sa nu mai faca nimeni ca mine! Ce chinuri grozave am tras de la demoni, nu pentru alte pacate, cat pentru ca m-ati ingropat cu unghiile rosii la maini si picioare! Vai, cum trageau de ele si se agatau, ce ace imi bagau pe sub ele si ce chinuri am suferit!"
     Daca doriti si link, aici.
     Comentarii?

4 comentarii:

ana_maria spunea...

faza cu rujul mi-a amintit de definitia sarutului la cioran: 'schimb de saliva'.

faza cu sfat ca sa nu te mai sulemenesti (mie imi place verbul asta arhaic) mi-a amintit de faza din orbitor cand ii zice o muncitoare mamei naratorului ca ce atata parfum, apa si sapun, draga. hei, chestia asta chiar asa era pe vremea impuscatului.

machiajul e o masca. pt mine si haina e o masca. pot deveni un mesaj pt care il manipulezi in comunicarea cu ceilalti. so, textul a fost funny, dar nu am ras( si nu sunt religiosi din aia)

eu nu as rade prea tare de terapia prin ras. chiar exista si a vindecat oameni. serios, daca privesti pozitiv lucrurile, daca esti happy iti va fi mai bine ( suna prea "the book"?). fiecare cu ciudateniile lui, eu o am pe asta.

Anonim spunea...

daca asa vorbesc de machiaj la femei, ce-ar zice de cel la barbati? pentru mine fondul de ten e ceva necesar. gasirea nuantei perfecte este un sf graal. si cred ca folosim machiaj ca o parte (mica/mare) din self-esteem. oricum, o portie buna de ras! cu o chestie adevarata: adeseori machiajul lasat peste noapte umple porii si ingrasa fata, rezulta cosuri, puncte negre etc. lol. sa fim atenti totusi, ca vom arde in iad!

ana_maria spunea...

vlade, tu folosesti fond de ten? banuiam ceva dar am zis ca nu e frumos sa ma bag. cele mai mijto sfaturi referitoare la produse cosmetice sau instrumente folosite in cosmetica (manichiura, pedichiura) de la tipi le-am aflat. so, that's cool :)

parfumurile barbatesti sunt mai atractive decat alea de femei. mie imi plac mai mult ( stiu ca sunt mai tari), dar pe mine dau mai bine.

eu din bun simt nici in fata Lui nu m-as prezenta nemachiata. e chestiune legata de respect fata de mine si de celalalt.

Dak spunea...

@Ana-Maria: Nu am ras absolut deloc de terapia prin ras. Dimpotriva, am incercat sa o aplic. :)))
@Wannabegay2: Locul in iad nu ti-l ia nimeni. Ce, te indoiai de asta?!? :)))
@Ana-Maria: Eu n-as pune machiajul in legatura cu moralitatea (bun-simt, respect pt. sine, respect pt celalalt). E pur si simplu chestie de preferinta estetica si de pop culture si n-are treaba nici cu moralitatea, nici cu lipsa ei!