luni, 19 octombrie 2009

Miza pe imoralitatea altora

     Dintre toate argumentele pro-gay posibile, cele mai stupide auzite de mine aveau forma "dar si heterosexualii". Si heterosexualii sunt libertini, si heterosexualii apeleaza la prostitutie, si heterosexualii inseala, si heterosexualii au practici sexuale neortodoxe, si heterosexualii au SIDA si alte ITS-uri, bla-bla. Cu ce ajuta? Puternica si larg-raspandita ipocrizie nu explica totul. Homofobia are si alte resorturi - sau se crede ca moralitatea standard e cea care o produce, de unde ar reiesi ca aruncarea ei la cos ajuta la reformarea societatii? O tara lipsita de repere morale e un spatiu gay-friendly? Ei, bine, eu sunt impotriva unei atare viziuni, care, intre altele, intretine o stare de tensiune cu totul regretabila. Homofobia nu e dizolvata de viciu & perversiuni, ci de obisnuinta de a nu-ti baga nasul in viata privata a altora. Adica, de decenta.
     Si bine ar fi ca adolescentul gay, oricum educat de mediul straight in care traieste ca viata gay e o viata promiscua, sa nu primeasca aceeasi informatie, altfel ambalata si interpretata in sens pozitiv, si de la mediul gay. La voi cum a fost primul contact cu mediul gay?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru ca in orasul in care locuiesc eu atmosfera gay -daca exista asa ceva - e una lugubra , cu un puternic iz de underground , alcool si bodega , primul meu contact a fost unul socant . Eram genul de om , si mai sunt inca , pentru care lucrurile au tendinta de a deveni (daca nu sunt deja) pretty - pink , iar ceea ce am vazut cu adevarat , adica oameni recent dezvoltati din stadiul de brute in cel de bipezi ahtiati dupa sex , sex si sex , nu pot sa spun ca m-a incantat . Si nu doar ca asta a fost primul contact , senzatia persista si la atatia ani dupa . Incep sa fiu din ce in ce mai scarbit .

Dak spunea...

@Alexiuss: scarbit, scarbit, dar la tine s-au cam depasit niste limite... si devine ingrijorator.