miercuri, 14 octombrie 2009

Viata virtuala

     Octavian (Joacadeamine) ne intreaba: Voi cunoasteti in viata reala persoanele din familia voastra virtuala? Familia voastra virtuala include si persoane pe care le cunosteati inainte sa aveti blog? Raspunsul meu aici este simplu si scurt: nu & nu. Nu cunosc personal pe nici unul dintre bloggerii pe care ii am la linkuri, desi pe alti bloggeri ii cunosc personal. Ma deranjeaza? Deloc. E chiar mai comod asa. Dai atentie doar textului, ignorand cu totul autorul. Nu iti pui problema daca omul e in realitate asa cum se prezinta, te raportezi doar la figura virtuala pe care o ai in fata. Nu influentezi, nu te influenteaza. Putin importa cum traieste, ce manii si ce defecte are, daca te lauda sau te injura. E dincolo; viata ta e oricum in alta parte. Viata ta ca simplu muritor. Cat despre viata virtuala: si eu sunt o masca, la fel ca toata lumea. Poate din acest motiv prefer sa nu discut prea multe despre cealalta viata a mea. Ca sa nu ma "virtualizez" prea tare, sa nu ma confund prea tare cu Dak. Dak e o simpla particica din mine. Voi cat de mult va recunoasteti in chipul vostru virtual?

6 comentarii:

Anonim spunea...

In chipul virtual ma recunosc in proportie de 80% , restul de 20% se imparte intre iubit si job , unde sunt aricios cat cuprinde . (p-asta cu aricitul o am de la Joacadeamine :P)...
Sa stii ca pe undeva imi pare bine ca nu pot cunoaste pe toata lumea , dar pe ana_maria si pe 2q2bstr8 tot as vrea sa-i intalnesc :D
Cred ca si pe tine :P. Daca mai continui , din comment devine post , asa ca ma opresc .
P.S. Iubitul inca nu exista , fuse da' se duse , asa ca am un 20% numa' la job :D

Dak spunea...

@Alexiuss: Nu uita sa ne anunti atunci cand creierul va zice "da"!

octavian spunea...

Eu tocmai mi-am dat seama ca am facut o greseala logica in postul meu, dar cum nu s-a prins nimeni, o las asa.

M-am gandit la ecuatia asta din prisma homosexualitatii. Sunt persoane care isi declara orientarea sexuala fata de parte din persoanele din mediul lor, sunt persoane care fac asta fara retineri, si sunt persoane care fac asta exagerat. Eh asa exista si bloggeri care spun ca au blog unor persoane (e ciudat ca nu acelorasi persoane carora le-ar spune si ca sunt homosexuali), bloggeri care fac asta fara retineri (cred ca la aceasta categorie intru si eu) si bloggeri care numai asta fac, pardon, fac asta exagerat, si gasesc in blogareala lor 1 raison d'etre chiar.

:-)

P.S. Nu pot sa postez cu id-ul meu :( imi cere neaparat cont google sau open id, username&password nu mai merge :-S

Dak spunea...

@Joacadeamine: Bine ai venit!
Greseala logica e in ultima fraza - dar n-are imp.
In ce ma priveste, prefer sa nu trambitez informatia "Am blogul x". Motivul e ca ar zbura in aer tentativa mea de a crea o anumita atmosfera aici. As intra in polemici absolut sterile, de felul unora pe care le-am citit prin alte parti si care m-au scarbit.
Legat de regulile pt. comentarii, dupa mine sunt ok, prefer asa. Oricum, un cont Google e la indemana oricui.

octavian spunea...

Da, inteleg :-)
Eu doar voiam sa transmit info relevanta. Un profil gol (cum e cel de google) nu e relevant. Nu are legatura cu altceva decat cu sentimentul meu cand accesez un link si vad o pagina goala, dar pot sa reprim, Si oricum, regulile casei se respecta :-)

2q2Bstr8 spunea...

hmmm

daca creierul zice 'da' ce o sa te faci alexiuss?

can you handle it?
:))


iote ca ne povestim prin vecini
:))