miercuri, 7 octombrie 2009

Toata admiratia mea pentru...

     ...Mary Cheney, fiica fostului vicepresedinte american Dick Cheney. Pentru ca ofera o lectie de normalitate. Faptul ca este lesbiana nu a impiedicat-o sa aiba o relatie stabila alaturi de partenera sa, Heather Poe, nici sa cunoasca maternitatea in 2007, cand a nascut primul sau copil, Samuel David. In prezent, la varsta de 40 de ani, a confirmat ca asteapta un al doilea copil. (Nu va dau link, stirea o gasiti, in engleza, pe o groaza de site-uri.) Cu ce se deosebeste ea de multe alte femei? A, jumatatea sa este o femeie, nu un barbat. Prea putin totusi pentru a o considera anormala. Prea putin si pentru a-ti pune intrebarea. Atunci cand "activismul gay" presupune o gura mare si un temperament de scandalagiu, mesajele sobre, neagresive, risca sa treaca neobservate. Si nu e drept, pentru ca idealul oricarei persoane gay ar trebui sa fie acesta: traiul zilnic in banalitatea fericirii.

     Exemplul propriu, pozitiv, nu e forma cea mai eficienta de activism?

5 comentarii:

ana_maria spunea...

hm, stii si straighterii se despart cu suferinte si drame. si straigherii schimba des partenerii. si ei pot fi galagiosi, scandalagii si alte multe.

e doar ca fiind minoritar sunt ochii atintiti asupra ta pt ca ai o eticheta ce te scoate automat din anonimat. trezesti curiozitatea si oamenii simt nevoia unei asocieri, cele negative se lipesc mai repede. la o bere mai curand zici de rau decat de bine. stirile sunt facute din scandaluri, nu din lucruri ce plictisesc pt ca sunt normale.

asa ca ... eu iti zic, exemple precum doamna cheney exista destule si la noi. doar ca nu sunt fiice/fii de fosti presedinti. atat.

Dak spunea...

@Ana-Maria: Exista la noi cupluri de lesbiene care sa-si creasca impreuna copiii biologici, conceputi prin inseminare artificiala? M-as bucura. Pt. ca "normalitatea", adica ceea ce numesc eu "banalitatea fericirii" se obtine greu, cu sudoarea fruntii. Si la straighteri, d-apai la persoanele cu alta orientare sexuala! In ce ma priveste, am fost intotdeauna entuziasmata de lucrurile de care zici tu ca plictisesc pt. ca sunt normale. Nu sunt "normale". Nu vin de la sine, sunt construite. Bine construite. Tocmai din acest motiv nu trebuie lasate sa zaca undeva in umbra.

Anonim spunea...

Cred ca anamaria se refera la faptul k "banalitatea fericirii" (sublima expresie!) nu face rating. Chiar ca media americana ar fi scris despre cuplul asta fericit dak nu era fata lui cheney? De fapt, trebuie sa tinem cont si de faptul k regimul bush-Cheney a fost unul extrem de homofob. Nu stiu dak la noi exista cupluri d lesbiene atat de fericite, insa conditiile sociale sunt diferite... E trist, da. Mie-mi place sa cred ca exista. Si da, fata lui Cheney e un model.

Anonim spunea...

În realitate nu e chiar aşa de simplu nici la ei. Am citit despre un caz al unui cuplu gay din Anglia, cu final nefericit. Au fost agresaţi repetat psihic, verbal şi fizic, ferestrele casei unde locuiau au fost sparte de câteva ori. Teroarea devenise atât de insuportabilă, încât soţii au divorţat şi au plecat în direcţii diferite în cele din urmă.

Dak spunea...

@Wannabegay: Lesbianismul declarat al fiicei lui Cheney a avut impact asupra homofobilor din P. Republican?

@Enervant: Trebuie stiute si cazurile astea.