vineri, 18 decembrie 2009

De ce fel de reforma avem nevoie

     Avem nevoie de loialitate. Tot ce merge prost in Romania are la baza ipocrizia, tradarea, solidaritatea pe baza de clei, nu pe baza de structura. Ar trebui sa scotocim in propriul nostru sac, nu sa colectionam aschiile altora. Un aspect al naibii de greu de inteles, pentru ca "solidaritate", la noi, inseamna obedienta administrativa, nu proiect comun. Care proiect comun??? Ce idei comune??? Ce democratie? Ce dezbatere?

3 comentarii:

wannabegay spunea...

ei bine, asta a avut crin antonescu in campania electorala. a facut niste gesturi nemaipomenite in politica romaneasca: dupa turul 1 nu a asteptat sa-i creasca "pretul" si imediat a anuntat ca e de partea lui geoana, iar cand geoana a gafat impardonabil la dezbatere, a iesit imediat si a zis ca-l sustine in continuare, in timp ce cei mai multi pesedisti se ascundeau prin toate cotloanele. si dupa alegeri a ramas in opozitie. loialitatea inseamna si onestitate si integritate.

TheWorldUnseen spunea...

vai, parca se repeta discutiile, argumentele, vremurile...ce avem/ sau nu/ in structura sau gene? suntem structural capabili de loialitate? daca da ,fata de ce anume?...eh, ganduri vechi la vremuri noi....

Dak spunea...

@Wannabegay: Crin Antonescu a avut o mica fastaceala dupa primul tur, dar i-a trecut repede. Si s-a comportat onorabil, o spun ca nesimpatizant.
@The World Unseen: Ganduri vechi la situatii idem. Istoria se repeta, iar oamenii nu se schimba. So...