sâmbătă, 26 decembrie 2009

Un altfel de 2

     M-am intrebat, fiindca tot suntem in perioada de Sarbatori, ce mi-as dori pentru noul an, in afara de cele stiute, sanatate si noroc. Si mi-am amintit cine sunt, ce sunt. Pe cartea mea de identitate, CNP-ul incepe cu 2. E normal. La barbati incepe cu 1, la femei incepe cu 2. Femeile au locul lor rezervat: dupa barbati. Casatoria nu mai este o uniune intre soti, ci intre (1) un barbat si (2) o femeie. Se putea altfel?! Conform matematicii, 2-ul e dublul unei unitati. Conform societatii, 2-ul e fractiunea unei unitati. Iar acum, dorinta: 2-ul sa fie reformulat, curatat de funingine, de rusini si de capete plecate si sa devina ceea ce merita sa fie - solidarizarea unor singularitati demne si autonome.
     Sa avem incredere! La Multi Ani!

4 comentarii:

wannabegay spunea...

priveste si partea buna: doi inseamna dublul lui unu, deci femeile sunt de doua ori mai capabile, inteligente, frumoase, amuzante etc. sarbatori fericite!

Dak spunea...

@Wannabegay: La fel. In plus, iti doresc sa vii in Romania si sa ti se recunoasca faptul ca faci parte dintr-un 2. La multi ani!

CM spunea...

Hai sa o luam si asa:
se stie sa in general femeile sunt mai longevive decat barbatii. Poate 2 indica ordinea trecerii " dincolo"
Sau poate ca 2 se refera la numarul de cromozomi X
La modul serios acum, nu cred ca e un motiv de disputa. Nu mi se pare ca 1 e superior lui 2 , mai mult , nu spune nimeni ca ordinea calitativa e crescatoare sau descrescatoare. CNP ul e o insiruire de cifre( unele cu sens evident ,altele mai greu de inteles) care ne descriu prezenta oficial dar care nu au nici o relevanta in definirea fiecaruia din noi ca persoana.
In cei aproape 40 de ani ai mei de viata am vazut 2-uri autoritare, inteligente, energice, eficiente. Pe acestea le tin minte .
Si din ce citesc aici, cred ca si tu esti o 2 formidabila

Dak spunea...

@CM: Mersi.