vineri, 12 martie 2010

Incredibila tăcere

     Ieri, surpriză mare la Observatorul Antenei 1! Nu îmi imaginam că cei de acolo intenţionează să promoveze drepturile LGBT - bun, m-am înşelat: oamenii au iniţiat un sondaj legat de toleranţa românilor faţă de homosexualitate, au intervievat o lesbiană, Alexandra Toader, care nu îşi ascundea nici numele şi nici chipul, apoi au inserat o informaţie (pozitiv, nu neutru, tratată) despre o transexuală din Argentina căreia justiţia i-a încredinţat spre creştere - era o premieră - doi minori, un băieţel de 7 ani şi o fetiţă de 3. Însă marea-mare surpriză a fost să descopăr, la o zi distanţă, atunci când am pus mâna pe tastatură, că blogurile declarat gay nici măcar nu au băgat de seamă! Nici atitudinea jurnaliştilor de la Antena 1, nici curajul Alexandrei! Penibil. Ruşinos. Ah, şi era oră de vârf, dacă nu direct, măcar din auzite tot ar fi trebuit să ajungă informaţia pe la urechile lor! Dar nu. Tăcere asurzitoare. O tăcere pe care (mai ales) Alexandra Toader nu o merită. Dimpotrivă, merită felicitări şi încurajări pentru ceea ce face, pentru prezenţă, pentru imagine, pentru decenţă, pentru credibilitate. Interviul cu ea îl găsiţi aici. Blogul ei - aici.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate nu urmaresc posturi romanesti aici...dar ceea ce ai semnalat tu intr-adevar nu e chiar ok...daca era vreo barfa legata de nu stiu ce vedeta, atunci de la un capat la altul al blogosferei numai despre acel lucru se vorbea!

CM spunea...

Pai nu pre e despre ce sa se vorbeasca. Tipa e decenta, e normala la cap,vorbeste corect, arata bun simt, ce spune nu deranjeaza pe nimeni, mi se pare firesc sa nu se faca valva. A scos o carte, de unde o putem cumpara?
Si ca sa fiu puutin rau, m-am amuzat la momentul "mama care nu stie despre fiica lesbiana, si nici n-o sa i se spuna deocamdata ca nu e pregatita sa afle".
Nici dupa un interviu la Antena n-o sa afle?

Anonim spunea...

O natie care percuteaza doar la tiribombe. Pacat. Subiectele sunt tratate ca o hartie de sters la fund...

Dak spunea...

@all: Multumesc pt. comentarii.
@CM: Mda, cei de la Observator nu au informat cum se poate cumpara cartea, dar e link pe blogul Alexandrei spre o librarie virtuala. In rest, ai dreptate, e funny sa-ti declari orientarea sexuala la tv inainte sa o spui macar parintilor...

CM spunea...

Funny e ca parea din ce spunea tipa ca nu isi da seama ca e la tv interviul . Inseamna ca tipa ori nu e foarte inteligenta , ori interviul nu e pe bune ( s-au mai vazut chestii de astea la tv ) , ori faza asta , singura nepotrivire dealtfel, a fost spusa asa, pentru efectul dramatic

ratusca vesela spunea...

CM: faza e pe bune, si eu sunt acea Alexandra Toader.

O sa ramai surprins, dar mama n-a aflat despre mine, pentru ca religia nu ii permite sa se uite la televizor; incredibil, nu?!

O parte din mine si-ar fi dorit enorm de mult ca ea sa afle, tocmai de aceea am si fost de acord cu un interviu pentru cei de la Antena 1.
I-am chemat la mine acasa, deoarece sunt extrem de timida, cred ca s-a vazut si pe ecran.
As avea multe de spus, dar n-am puterea necesara... si nici suportul comunitatii, daca pot sa spun asa!
Cartea poate fi achizitionata de pe libraria Editurii Lumen.
Aceasta a fost publicata printr-un program de sponsorizare si promovare a tinerilor cercetatori.
Dragilor, cu o floare nu se face primavara!

Va astept si pe blogul meu, pupici}{
Si multumesc pentru "gandurile bune"...

CM spunea...

@ ratusca vesela
Da , sunt surprins. Si cel mai tare ma mira ca nu s-a gasit un var/frate/nepoata carora religia le permite sa o puna la curent cu noutatile aflate la TV.
Se pare ca eu eram "the stupid one...", sau in cel mai bun caz cazut in admiratia propriei logici ( evident, gresite ).
Cat despre sprijinul comunitatii, care comunitate?!
Acum la modul serios, in ce fel iti inchipui sprijinul comunitatii?

ratusca vesela spunea...

"Si cel mai tare ma mira ca nu s-a gasit un var/frate/nepoata carora religia le permite sa o puna la curent cu noutatile aflate la TV."

Nu s-au gasit si, chiar daca rudele au aflat (pt ca, in secunda doi, telefoanele sunau ca la gara), nu si-au permis sa "sufle" , stiu eu ce stiu mai bine.

Da, comunitatea m-a sustinut, dupa cum bine spune si Dak cu "tacerea lor", probabil as fi reprezentat un interes mult mai mare daca eram fata de la Pagina 5...

CM spunea...

Insist , sper sa nu te enerveze asta ( sa nu cumva sa devii ratusca agasata ). Cum crezi ca ar putea sa te sprijine comunitatea ? Nu cred ca ti-ai dori notorietatea fetei de la pagina 5....
Ce am putea dezbate, vorbele tale din interviu sunt clare, povestea ta e una fericita ( putini au ce aveti voi doua: o casa , o familie, multi n-au curajul sa spere la asa ceva). Oamenii te-au auzit, in mintea lor a incoltit poate ideea ca se poate. Misiunea e indeplinita.