marți, 10 noiembrie 2009

Bile albe

     Atunci cand se vorbeste despre homosexuali o groaza de lume ofera generos bile negre. Asa ca, hai sa fiu Gica contra si sa dau niste bile albe. Acelorasi.
     De ce e bine sa fii gay:
1. Homosexualul e urban si cosmopolit prin definitie. S-a nascut la tara (horror!), pleaca la oras. S-a nascut intr-un oras de provincie, se duce in capitala. Iar daca s-a nascut in capitala, pleaca intr-o capitala occidentala. Nu-mi imaginez homosexuali care sa se ingroape de vii prin nu-stiu-ce catun.
2. Homosexualul nu e atras de politicile extremiste. Vrea democratie, nu dictatura, pentru ca toate limitarile libertatilor publice s-au facut (si) pe socoteala lui.
3. Gay-ii nu ingroasa randurile fanaticilor religiosi. Stiu ei de ce.
4. Gay-ii sunt mai interesati sa se mentina in forma pana la o varsta inaintata. Nu au o nevasta care sa-i accepte oricum, cu burta, cu chelie. Ori arata bine, ori...
5. Interesul pentru stiri si pentru formele moderne de comunicare e mult mai ridicat. Ce s-ar face homosexualii fara net???
6. Procentajul de xenofobie este mai scazut la gay-i, la care solidaritatile principale sunt supraetnice. Decat un conational homofob, mai bine un strain gay.

     Comentati?

9 comentarii:

Anonim spunea...

Inspirat articolul.
În cazul meu, sunt valabile toate tezele, cu excepţia ultimei.

Anonim spunea...

Felicitari pentru post , total de acord .

wannabegay spunea...

eu nu's de acord cu nimic din lista. sunt si eu gica contra, insa deh, asta mi-i rolul...

1. imaginea "occidentala" despre gay este aceea a unui cosmopolit, urban, superficial personaj. adevarul este ca majoritatea covarsitoare a gay-ilor nu sunt asa. stereotipul este ca sunt tipii "cool", insa ii uitam adesea pe cei 70-80% din homosexuali si lesbiene care traiesc in orasele tarii (altele decat capitala).
2. din nou, imi permit sa fiu un pic empiric si sa zic ca adeseori asemanarile dintre lgbt si "restu'" sunt izbitoare: nici pe unii, nici pe altii nu prea-i intereseaza politica. la toate acestea as mai adauga si crasa incultura a unor gay. am intalnit gay care ii sutineau pe legionari, altii care se opuneau casatoriilor gay samd.
3. aici nu am informatii suficiente. cert este ca gay-ii homofobi (ascunsi adanc in dulap) sunt, de obicei, cei mai mari fanatici religiosi. sau viceversa. :D
4. da, sunt si gay care se ingrijesc. insa si opusul e valabil. insa pentru a mai fi "valabil" pe "piata" dupa 35 de ani, trebuie fie sa arati extraordinar de bine, fie sa fii plin de bani (asta e superficialitatea blamata mai sus).:D
5. interesul pentru stiri tinde spre zero. asta pentru ca stirile despre lindsay lohan, anda adam sau perez hilton nu's stiri adevarate.
6. cred ca am avut numeroase dovezi pe blogurile gay in legatura cu nivelul ridicat de rasism in randul "comunitatii".

imi inchei pledoaria aici.:D

CM spunea...

1 dar e preferabil "urban si cosmopolit"? Intreb doar.
Dealtfel eu cunosc lesbiene care planuiesc ( inainte de varsta de 40 de ani) sa isi cumpere casa la tara si sa locuiasca acolo. Chiar noi, eu si partenerul meu, am fi fericiti la munte undeva.
2 Poate asa ar trebui sa fie . Dar:
Ernst Rohm...
3 Stim cazuri de preoti gay
4 As vrea sa fiu mai mult gay in privinta asta decat sunt... Daca burta ar fi motiv de divort ar intra si barbatii hetero in argumentatia ta :)
5 cata candoare! Totodata un compliment nemeritat. Interesul pentru stiri si... e semn de educatie si inteligenta si nu toti homosexualii sunt inteligenti si educati.
6 Teroetic, iar.
In concluzie cred ca ce ne face mai buni unii decat ceilalti nu e orientarea sexuala, sau educatia, sau nationalitatea sau aspectul fizic. Ci felul in care reusim sa "asortam " toate acestea intr-un caleidoscop pe care unii il numesc personalitate.

Anonim spunea...

Apropo, chelia poate că e respingătoare doar dacă e asociată cu burta. Altfel, poate fi chiar foarte sexy.
Şi încă ceva. De ce oare tipii fără carte arată mai sexy decât cei şcoliţi, decât intelectualii în general? Tre să recunosc că problema mă depăşeşte...

Dak spunea...

@all: Multumesc pentru comentarii.

Doua observatii la "critici": gay-ii care se opun casatoriilor gay nu dau dovada de "crasa incultura", ci de ura de sine; preotii gay nu intra, prin chiar acest lucru, in categoria fanaticilor religiosi.

Sabloanele nu descriu categorii. In categorii sunt oameni, individualitati adica. Dar un sablon pozitiv are rolul unui reper. Mi-ar placea ca un gay, intalnind un straight, sa-si spuna: "Crede despre mine ca sunt inteligent, informat, stilat; sper sa ma ridic la inaltimea asteptarilor".

CM spunea...

Eu nu le-as spune chiar critici. Sunt niste observatii care corecteaza sabloanele schitate de tine. E ca in fizica, cineva descopera o formula care explica un fenomen. Dupa care el sau altii corecteaza formula, o apropie de realitate ( pentru ca initial ea se referea la conditii ideale) aplicand niste coeficienti.

Anonim spunea...

cred ca e la fel de bine sa fii gay precum e sa fii straight. iar toate cele 6 puncte se pot aplica tuturor (ar fi bine sa se aplice tutror... si atunci viata ar fi mult mai simpla).

Dak spunea...

@CM: Termenul "critici" era oricum intre ghilimele. ;)

@blogderomania: Cunosti multe persoane pentru care orientarea sexuala minoritara sa nu fie un stigmat? Eu nu prea.