miercuri, 18 noiembrie 2009

Rabdare si (optional) tutun

     Cateodata traiesc acut senzatia ca lucrurile stau pe loc si ca nu se vor schimba niciodata, indiferent de eforturile individuale sau institutionale. Am avut o discutie azi, la fel de placuta ca nisipul intre dinti. Homosexualii sunt anormali. Imposibil sa li se respecte "diferenta", notiunea insasi de diferenta e suspecta, rezultatul unei ideologii dubioase. Pentru ca normalitatea e de un singur fel. Casatoria e de un singur fel. Fericirea e de un singur fel. Coruperea e de un singur fel (merele putrede le strica pe cele bune). Asa ca, Dak, argumenteaza in continuare ca nu toti oamenii inteleg fericirea in acelasi mod, ca orientarea sexuala minoritara nu e o infractiune, ca nu toti pedofilii sunt gay, ca nu toti gay-ii sunt pedofili, ca dreptul de a intemeia o familie cu persoana iubita nu trebuie refuzat homosexualilor si lesbienelor, ca si homosexualii si lesbienele pot fi corupti de o normativitate sociala care impune sabloane de acceptabilitate, creand falsi heterosexuali... Dupa aproape o ora in care mi-am pus creierii pe moate ca sa gasesc cele mai convingatoare argumente vine intrebarea: Esti pe invers? Uf! Ma declar depasita.

2 comentarii:

CM spunea...

Chiar asa, esti pe invers? Cu siguranta esti. Ca altfel de ce ai pune la indoiala ce predica din amvon preotul? Ce motive ai avea sa iti storci creierii in cautarea argumentelor potrivite, cand populatia normala ( la cap) face tot ce poate sa Bypass-eze logica, argumentatia? Altul decat acela ca esti de-andoaselea ( oi fi scris corect?). Baga-ti mintile in cap papuse! Poporul roman este crestin, noi nu toleram prostii de astea. Daca vor egalitate sa se duca in Olanda. Baiatul meu se va insura cu o femeie pe care dupa 2 ani ( si 2 copii ) o va bate regulat ( nu scrie la Scriptura asta, da' asa-i obiceiul nostru stramosesc).
'rati ai dracu' cu intelectualii vostri cu tot si cu tot!

Anonim spunea...

De ce sa incerci sa explici cuiva, ceva care oricum nu il intereseaza? Noi, ca romani, ne pricepem la toate, de la fotbal pana la opera. Si mai ales avem dreptate intotdeauna. Asa ca de ce sa iti ascult eu tie argumentele, care oricum nu ma intereseaza convins fiind ca am intotdeauna dreptate? Din pacate la noi viata celor din jur conteaza mai mult decat viata noastra. Si ce este cel mai rau, totdeauna ii judecam pe ceilalti vazand doar din perspectiva noastra. Esti diferit? Atunci meriti sa fii impuscat. Fara sa fii ascultat, fara sa fii intrebat...