vineri, 29 ianuarie 2010

Un argument impotriva prostitutiei

     Intru pe un blog vecin si citesc, aici, despre un studiu publicat in Guardian referitor la clientii prostituatelor, Men who buy sex. Intervievat, un barbat a afirmat: I don't want them to get any pleasure. I am paying for it and it is her job to give me pleasure. If she enjoys it I would feel cheated. Bingo! Tocmai aici zace principalul motiv pentru care prostitutia nu este buna. E cea mai proasta educatie sexuala pe care o poate primi cineva, cea mai nefericita experienta. Un barbat cu resentimente, ca cel de mai sus - majoritatea clientilor gandesc la fel - va face, deliberat sau instinctiv, tot posibilul pentru ca partenera platita sa nu simta nicio placere. Or, cand iti dai toata osteneala pentru un lucru, iti iese. In cazul de fata, iti iese sa ajungi la orgasm cu ajutorul unei persoane careia, simultan, ii faci rau, impiedicand-o sa simta ceea ce e normal sa simta. Faci exact contrariul a ceea ce trebuie sa faci, ramai in rutina unui comportament nefiresc, nu evoluezi, mai chiar involuezi dpdv al culturii sexuale, ratezi relatii (explicabil, habar nu ai cum sa te comporti cu o femeie ca sa stea cu tine) si ajungi... de unde ai plecat. Pentru ca exista si o paradigma a prostitutiei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mai mult sau mai putin off-topic: ori is io tampit, ori am dreptate cand spun ca si prostituatele au un suflet si au sentimente.Nu vad de ce nu s-ar simti bine (atunci cand au si cu cine).
Tipul intervievat mi se pare un mare bou. There! I've said it!

Anonim spunea...

perspectiva asupra problemei mi se pare usor indoielnica: fie ca ne place sau nu, ie ca vrem sau nu, prostitutia va exista! eu as zice ca argumentele din textul tau sunt pentru legalizarea prostitutiei si oferirea unor drepturi si protectii prostituatelor. pe logica acelui barbat atunci daca el se simte bine violand o femeie, atunci ar fi ok sa violeze o prostituata, ca doar o plateste! ce te faci cand nu te poti duce l politie sa reportezi asa ceva?

Anonim spunea...

@wannabegay - urmand argumentul tau as putea spune ca "fie ca ne place sau nu, fie ca vrem sau nu, si criminalitatea exista, si traficul de droguri exista, si cel de arme...deci sa legalizam" :D legalizarea prostitutie nu da neaparat mai multa protectie femeilor, dimpotriva! in olanda, de ex, cu legalizare a crescut si traficul de persoane. In suedia, a scazut. mult. si in timp ce toata lumea vrea legalizare, nimeni nu intreaba ce se poate face ca totusi sa fie scoase prostituatele din "meserie"